Part of the
4TU.
Federation
TU DelftTU EindhovenUniversity of TwenteWageningen University
4TU.
Federation
NL|EN
Close

4TU Federation

+31(0)6  1423 7775

coordinator@4tu.nl

Website: 4TU.nl

Aanjagers van Technologie

Wij jagen technologische innovatie aan. Als stem van de toekomst versnellen wij urgente transities, pakken we maatschappelijke uitdagingen aan en werken we aan een duurzame toekomst.

De studententeams zijn onze Aanjagers van Technologie. Zij hebben de ambitie om de wereld een stukje mooier te maken en versnellen de benodigde maatschappelijke transities middels technologische innovaties. 

Ze besteden veel tijd - veel studenten nemen een heel jaar vrij hiervoor - aan het ontwikkelen en bouwen van bijvoorbeeld duurzame voertuigen om te strijden tegen teams van andere universiteiten wereldwijd. In zo'n team brengen studenten van verschillende opleidingen wetenschappelijk onderwijs en onderzoek samen en ontwikkelen creatieve oplossingen voor grote vraagstukken. Ze leren hierbij samenwerken met mensen in andere disciplines en met andere achtergronden, en omgaan met onzekerheden en complexe uitdagingen. Ze ontwikkelen daarmee ook belangrijke vaardigheden die zij in hun toekomstige carrieres - en wij als maatschappij - heel goed kunnen gebruiken. 

Als TU's zijn we heel trots op deze teams en faciliteren hen daarom ook op een aantal onderdelen. Maar het echte werk, het samenwerken met bedrijven, het managen van het team etc. doen ze allemaal zelf. Teams werken vanuit een eigen stihting, en sommigen starten met hun innovatie een eigen bedrijf. De successen die ze behalen kunnen ze helemaal zelf claimen. Dat zorgt ook voor de juiste motivatie en gedrevenheid en last but not least voor de innovaties die nodig zijn om onze wereld een stukje mooier te maken.


Techrede 2022

Het jaar 2022 staat voor 4TU. en de Aanjagers van Technologie in het teken van woorden omzetten in daden. Tijd voor actie! Als stem van de toekomst versnellen ze urgente transities, pakken ze maatschappelijke uitdagingen aan en werken ze aan een duurzame toekomst. Met de steun en expertise van de 4 Technische Universiteiten  werken ze aan concrete initiatieven op het gebied van Circulaire Economie, Digitale Veiligheid, Energie, Landbouw en Gezondheidszorg. Ze bouwen voort op de inzichten van hun voorgangers en werken toe naar dat ene doel: Het versnellen van transities middels technologische innovatie.

Zo laten deze studenten, de Stem van de Toekomst, leiders uit politiek en bedrijfsleven zien dat concrete acties een enorme impact kunnen hebben op urgente maatschappelijke transities. 


Op donderdag 16 september 2021 spraken studenten van de vier Technische Universiteiten – de zogenaamde Aanjagers van Technologie- de Techrede 2021 uit. Tijdens de Techrede werden meerdere initiatieven gepresenteerd waarbij de studenten in samenspraak met politiek en industrie maatschappelijke transities willen versnellen. Van het Preven-tientje en de Melktap, tot het Waterstofschap. Bekijk de Techrede 2021 Aftermovie!Bekijk de pagina Media (hieronder) voor niet te missen video’s, blogs en podcasts.
Blijf op de hoogte van de komende activiteiten van de Aanjagers van Technologie via social media:

Twitter  |  Facebook  |  Instagram  |  Linkedin